Снимка: Orkas, уикипедияШвейцария налага финансови санкции на президента на Беларус Александър

...
Снимка: Orkas, уикипедияШвейцария налага финансови санкции на президента на Беларус Александър
Коментари Харесай

Швейцария налага финансови санкции на Лукашенко и му забранява да влиза в страната

Снимка: Orkas, уикипедия

Швейцария постанова финансови наказания на президента на Беларус Александър Лукашенко. Освен това страната на часовниците и шоколадите му постанова възбрана да минава през нейната територия.

Това е аналогично на глобите, наложени от Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

Същите наказателни ограничения са признати във връзка с още 14 лица. Сред тях е и Виктор Лукашенко, синът на президента и член на Съвета за национална сигурност.

Магазини, заведения за хранене и заведения в Швейцария ще затварят до 19:00 часа

Смята се, че лицата в листата " носят отговорност за прояви на принуждение и случайни арести, осъществени след оспорваните президентски избори " в Беларус, акцентира държавното управление. Федералното държавно управление постанова и ембарго върху доставките на оръжия за Беларус, като осъжда " непрекъснатите репресии против гражданското общество и членовете на опозицията в Беларус ".

Швейцария показва угриженост от повишаването на напрежението в Беларус и приканва за разговор сред държавното управление и гражданското общество, както и за съблюдаване на интернационалните отговорности, свързани със зачитането на правата на индивида.

Беларуската съпротива провежда всеобщи митинги от изборите през август, оспорвайки преизбирането на президента Александър Лукашенко. Той обаче отхвърля да се отдръпна, а опозицията е подложена на репресии, отбелязва Агенция Франс Прес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР